De Vuurdoop

Wij zijn op 3 juni 2017 naar de Vuurdoop geweest. Dit is een dag waarbij alle jongeren die gevormd zijn of nog gevormd worden bij elkaar komen in de kathedraal van Rotterdam.
We gingen eerst met de bus naar Rotterdam (samen met jongeren uit Voorhout, Noordwijk en Noordwijkerhout) en toen we uit de bus kwamen moesten we even wachten en was er een goochelaar. Zijn trucjes waren onbegrijpelijk. Daarna mochten we naar binnen. Er was een opening door Marike Falke en vicaris-generaal Visser, daarna werd er gezongen door Mario Raadwijk. Daarna werd het Pinksterverhaal voorgelezen door de vicaris en werden voorbeden gebeden.
Spectaculair was de ‘vuuract’: iemand die jongleerde met brandende fakkels.

Daarna gingen we naar het theater, dat was ook in de kerk, dat was leuk, er kwamen verschillende personen in voor: God, Eva, de duivel, Maria, Paulus, Jezus en een engel.
Daarna hadden we de ontmoeting (alle kinderen hadden een bijeenkomst met een organisatie die iets doet voor mensen die hulp nodig hebben). Wij gingen naar de Voedselbank. Er stond een voedselpakket waar een gezin de hele week mee moet doen (ochtend, middag, na school één koekje met thee en natuurlijk het avond eten). Ondertussen hadden de begeleiders met elkaar een gesprek met één van de vicarissen.
Na de lunch gingen we de kerktoren beklimmen. Het waren steile trappen en we gingen langs de kerkklokken. De begeleiding ging de klokken luiden om te laten horen hoe hard het was. Er was eigenlijk iemand die er tegen aan mocht slaan met een hamertje. Maar toen diegene er tegen aan sloeg, ging de begeleider met een klepel die er aan hing tegen de klok slaan, dat was hard! Boven hadden we heel mooi uitzicht over Rotterdam.
Daarna gingen we weer naar de kerk. Daar was de gezamenlijke afsluiting en zong Mario met iemand anders nog het Vuurdooplied.
En daarna gingen we weer met de bus naar Sassenheim.
We vonden het een leuke dag en goed georganiseerd door vrijwilligers.

Annalisa Rombouts en Luciënne van Velzen

20170603_121923